Wizard catmagnet mágneses harcsázó szerelék rögzítő adapterWizard catmagnet mágneses harcsázó szerelék rögzítő adapter

Wizard catmagnet mágneses harcsázó szerelék rögzítő adapter

13 490 Ft

Egységár: 13 490 Ft/db Az ár az ÁFA-t tartalmazza
Raktáron: Ma megrendeled, várhatóan ekkor kapod: 2024.04.18. (holnap)
Ingyenes szállítás, ha még 24 500 Ft-ért vásárolsz

Horgászeszköz, mely a ragadozó halas szakítós módszer kiváltására készült, mágneses kioldó szerkezettel.

Az egyik ilyen közkedvelt technika a szakítós más néven spanolós módszer. A módszer lényege, hogy a főzsinórunk végét, ahol a csali van, egy annál kisebb szakítószilárdságú zsinórral kikötjük egy adott tereptárgyhoz, ami lehet bokor, fa stb. A kapás pillanatában elszakad ez a zsinór és kezdődhet a fárasztás. A mágneses kioldóeszköz egy másik szemszögből közelíti meg ezt a harcsahorgászatban közkedvelt módszert. Egy forradalmian új megoldás, ami nem csupán a horgászoknak kedvez.

Az elavult eddigi megoldások sajnos számos zsinórmaradványt képeznek a vizeinkben. A meglévő szakítós módszereknél gyakran a vízben marad a szakításhoz alkalmazott damil, mely súlyos károkat okoz a környezetünknek. Erre a problémára is megoldást jelent ez az eszköz, mivel itt teljes mértékben megszabadulhatunk az egyszer használatos szakításhoz szükséges damiltól. A szerkezet lényege, hogy a kioldást két úszótestből álló szerkezet hozza létre mágnesek segítségével. Ennek köszönhetően, kapáskor kiold a szerkezet és megkezdődhet a fárasztás. A fogás végén egyszerűen csak újra össze kall pattintani és mehet tovább a horgászat.

A szakítós más néven spanoplós módszer úgy működik, hogy a végszereléket, amely a főzsinór végén van, kikötözik a meghorgászni kívánt, felkutatott területen egy a főzsinór szakítószilárdágánál jóval kisebb szilárdságú damillal. Ez a terület lehet egy nádfal, bokor, fa töve, vagy egy bója, vagy akár egy vízfenéken elhelyezett nehezék, stb.. A horgászbotot, pedig a kikötéstől feszített állapotban a partra helyezik, amely lehet állítva (így a főzsinór végig a víz felett van előfeszítve), vagy fektetve (ekkor egy nehezebb súllyal rendelkező kapásjelzővel van előfeszítve).

Kapás esetén a szakítózsinór elszakad és megkezdődik a fárasztás. Ezzel a módszerrel nagyobb esély van a hal megakasztására, mert a végszerelék és a horgászbot között közvetlenebb kapcsolat lesz, mint az egyéb feszítésmentes úsztatós vagy fenekezős módszereknél.

MárkaWizardKategóriákForgó, kapocs, Harcsázó szerelék, SzerelékCikkszámvariációnkként eltérőEAN kódvariációnkként eltérőHosszúságvariációnkként eltérőMennyiségvariációnkként eltérőSzínfehér, kékMilyen halhozharcsaTechnikaHarcsázóGubancgátlós?variációnkként eltérőForgó méretvariációnkként eltérőElőkötöttnem
Laci Kérdésed van? Laci kollégánk segít! Kollégánk szívesen válaszol, és segít szakmai tanácsaival! Laci +36 70 635 7950