Főoldal » Energofish » Energofish botok » Energoteam President DX-Kevlar Feeder

Energoteam President DX-Kevlar Feeder

Termék opciók

Ár: 13 990 HUF-tól

Áraink a készlet erejéig érvényesek!

Mennyiség
Loading Kosár frissítése...

A horgászbot anyaga kiváló minőségű, nagy tisztaságú carbon. Erre került egy olyan keresztszálas erősítés, ami igazán egyedivé teszi a horgászbotot. A keresztszál anyaga pedig nem más, mint a kevlár. A kevlár egy nagy szakítószilárdságú, de könnyen kezelhető anyag. A horgászbot készítésben a legfőbb szerepe: A horgászbotra hat egy erő (dobás, fárasztás), ennek az erőnek az ellenkező oldalán a botban egy hosszanti húzó erő alakul ki, miközben a legnagyobb terhelés ponton a horgászbot kör keresztmetszete oválissá változik, és itt szokott bekövetkezni a törés. Ennek a hosszanti húzóerőnek tartanak ellent a kevlár szálak és így az oválissá válás mértéke is csökken…az eredmény nagyobb terhelhetőség, ép horgászbot.
Ideális dobósúlya valahol 100 gramm körül alakul, ezzel már akár a 360-as változattal is dobhatunk 100 méter környékére. Igényes parafa nyél került a botra, ami amellett, hogy esztétikus, tökéletes fogást is biztosít. 3 db rezgőspicc van a bothoz, 1-2-3 unciásak.
A keverő gyűrű mérete 30 mm, így nem feltétlen kell hatalmas orsókat rátennünk a megfelelő dobástávolság eléréséhez. Gyűrűi nagyobb részt kéttalpasok, viszont extra erősek, még kézzel is nehéz elhajlítani őket.
Fárasztás során jól viselkedik, de ilyenkor is szereti a nagyobb terhelést, 5 kg feletti halak esetében „él” igazán.
Kifejezetten ajánljuk folyóvízre, gerincessége miatt, de kisebb nagyobb bányatavakon, természetes vizeken is kitűnően működik. Megfelelő horgásztudással és szerencsével, a hazai békés halak között nincs ellenfele!

Hossz Dobósúly Tagok Szállítási hossz Súly Gyűrűk száma
360cm 100 3+3 125cm - -
390cm 100 3+3 136cm - -